Elbåtmässan

Den 11 maj kl 10 slår Sjöhistoriska upp portarna till Sveriges första elbåtsmässa. Välkommen till Torqeedos monter för att se framtidens teknik för elmotorer.

Kom och upplev hur vi och de kommande generationerna kan njuta av ett hållbart båtliv nu och i framtiden. På mässan finns det senaste inom elfritidsbåtar men även världens äldsta bevarade elektriska utombordare; Salisbury-Allen från 1890-talet.

Klimatfrågan engagerar allt fler, inte minst de som tillbringar sin fritid i båt eller vid vatten. Sjöhistoriska museet anordnar därför Elbåtsmässan 2019 i samarbete med Kungliga Djurgårdens Förvaltning och Kungliga Djurgårdens Intressenter.

Mässan vill lyfta fram miljöaspekter inom båtlivet och öka kunskapen om elbåtar och deras tillbehör. Utanför Sjöhistoriska museet visar och berättar utställare om sina båtar och produkter. I Djurgårdsbrunnsviken kan besökarna få följa med på en provtur och själva få uppleva de fördelar som eldriften har. Inne i museet hålls föredrag och andra programpunkter som handlar om bl.a. erfarenhet av eldrift. I Skaparverkstaden kan vuxna och barn tillsammans bygga sina egna små solcellsdrivna båtar.

Läs mer: https://www.sjohistoriska.se/besok/kalender/elbatsmassan-11-12-maj